Van Drongelen en Letschert kunnen Bundesliga ruiken

Rick van Drongelen en Timo Letschert mogen dromen van de Bundesliga. Hun club, de slapende reus HSV, deed dit weekend uitstekende zaken in de Tweede Bundesliga. Het won zelf van laagvlieger Dynamo Dresden terwijl VfB Stuttgart vandaag verrassend verloor van Karlsruher SC.

In de Tweede Bundesliga promoveren de nummer één en twee naar de Bundesliga. De nummer drie van de Tweede Bundesliga speelt een thuis- en uitwedstrijd om promotie tegen de nummer zestien van de Bundesliga. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Hamburger SV op een  tweede plaats in de Tweede Bundesliga. HSV heeft 53 punten uit 31 duels, terwijl VfB Stuttgart na eenzelfde aantal wedstrijden 52 punten heeft. Koploper Arminia Bielefeld (58 punten uit 30 duels) lijkt promotie niet meer te kunnen mislopen.

Zowel Rick van Drongelen en Timo Letschert zouden graag met HSV de stap naar de Bundesliga willen zetten. De 21-jarige Van Drongelen is een van de sterspelers van Hamburg. Hij ligt nog tot de zomer van 2022 vast. De 27-jarige Letschert heeft in de Duitse havenstad een aflopende verbintenis. Het is de vraag of HSV bij promotie niet wil doorselecteren en Letschert dan het kind van de rekening is. Daarbij moet worden aangetekend dat oud-gediende Kyriakos Papadopoulos sowieso bij Hamburg zal vertrekken.

Het resterend programma van Arminia Bielefeld, HSV en VfB Stuttgart is als volgt:

15 juni
Arminia Bielefeld – Dynamo Dresden

16 juni
HSV – Osnabrück
SpVgg Greuther Fürth – Heidenheim

17 juni
VfB Stuttgart – Sandhausen

18 juni
Arminia Bielefeld – Darmstadt

21 juni
Heidenheim – HSV
Nürnberg – VfB Stuttgart
Karslruher SC – Arminia Bielefeld

28 juni
HSV – Sandhausen
VfB Stuttgart – Darmstadt
Arminia Bielefeld – Heidenheim