Van Hanegem rekent af met Sjaak Troost

Willem van Hanegem heeft in zijn column hard uitgehaald naar de voorgangers van technisch directeur Frank Arnesen. Volgens Van Hanegem betaalde Sjaak Troost en eerder Martin van Geel te veel salaris aan middelmatige voetballers. Dat brak Feyenoord nu op in de handtekening van Bryan Linssen van Vitesse.

Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad: “Bij Feyenoord zeggen ze dat het roer omgaat qua salarissen. In de Kuip noemden ze voormalig technisch directeur Sjaak Troost al eens ‘Sintersjaak’ omdat hij net als zijn voorganger Martin van Geel werkelijk enorme salarissen gaf aan modale spelers. Liam Kelly staat bijvoorbeeld nog altijd op de loonlijst van mijn club voor ruim 600.000 euro. En Luciano Narsingh verdient nog veel meer.”

De Kromme vervolgt: “Dan snap ik dat een transfervrije speler als Bryan Linssen niet blij wordt van een eerste aanbieding die een paar ton lager ligt dan het salaris van andere spelers. Dat is – ook nu er crisis is – apart. Linssen zei nee tegen Feyenoord. Er zijn Feyenoorders die hem dat kwalijk nemen. Ik vind het zijn goed recht.”