Van Hecke op Ones to Watch lijst van SciSports

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Statistieken helpen steeds meer clubs om de juiste keuzes te maken. Één van de bureau’s die clubs helpen is SciSports. Zij komen aan het eind van het jaar met de vijf ones to watch van 2021. Onder hen ook een landgenoot.

Jan Paul van Hecke wordt door SciSports gezien als één van ones to watch voor 2021. De verdediger verruilde afgelopen zomer NAC Breda voor Brighton Hove & Albion. De twintigjarige Zeeuw werd vervolgens direct verhuurd aan SC Heerenveen. Ook in Friesland maakt hij wekelijks indruk. Volgens SciSports kan hij nog veel beter worden en uitgroeien tot een betrouwbare centrale verdediger in de Premier League. Zijn huidige skillrating is 53.3 en volgens SciSports heeft hij een potentie van 83.

De andere vier talentvolle spelers op het lijstje zijn:

  • Nicolas Raskin (Standard Luik). De negentienjarige middenvelder is een echte box to box speler. De jonge Belg is uitgegroeid tot basiskracht bij het altijd onrustige Standard Luik. Huidige skill rating is 43.9 (Potentie 73)
  • Ben Cabango (Swansea City). De twintigjarige verdediger speelt wekelijks in de fysiek sterke Engelse Championship. De stap naar de Premier League lonkt. Cabango maakt wekelijks indruk en mag zich ook al international van Wales noemen. Wat wordt zijn volgende stap? Huidige skill rating is 69.2 (Potentie 100.3)
  • Florian Krüger (Erzgebirge Aue). De Duitse middenvelder maakt indruk in de Tweede Bundesliga. De 21-jarige aanvaller is dit seizoen al betrokken bij tien goals. Hij scoorde vijf keer en gaf vijf assists. Huidige skill rating is 69.8 (Potentie 90.5)
  • Jelle Bataille (KV Oostende). Bij het Belgische Oostende barst het van het talent. Zo ook 21-jarige rechtsback Bataille. Dit seizoen een vaste waarde in 1A. Huidige skill rating is 59.1 (Potentie 82.8)

Cabango lijkt nu al onbetaalbaar voor clubs uit de Eredivisie. Clubs als Ajax en PSV hebben nog altijd de middelen om Nicolas Raskin bij Standard Luik los te weken. Dat geldt ook voor Florian Krüger en Jelle Bataille. Voor dat tweetal hebben ook AZ en Feyenoord de middelen. Beide clubs zijn op zoek naar een nieuwe rechtsback voor volgend seizoen. Bataille kan dan zo maar op het lijstje staan.