Van Hooijdonk kan NAC transfervrij verlaten

NAC Breda zit in haar maag met Sydney van Hooijdonk. De twintigjarige aanvaller mag de club deze transferperiode transfervrij verlaten ondanks een doorlopend contract. Vandaag moest hij echter noodgedwongen invallen na een blessure van eerste keus Mario Bilate. Hij boog met twee goals de achterstand tegen FC Den Bosch om.

Vorige week ruilden NAC Breda en RKC Waalwijk van spits. Finn Stokkers trok naar Waalwijk, terwijl Mario Bilate de overstap maakte naar het Rat Verlegh Stadion. Het betekende niet dat er voor Sydney van Hooijdonk iets zou veranderen. Hij blijft nog altijd de tweede keus van trainer Maurice Steijn. Daarom klopte Van Hooijdonk vorige week ook bij de clubleiding aan.

“Hij heeft aangegeven dat hij graag wil spelen. Ik heb verteld dat we op zoek waren naar een ander type spits, waarop hij en zijn management hebben aangegeven dat hij dan wil vertrekken”, aldus Steijn voorafgaand aan het competitieduel tussen NAC Breda en FC Den Bosch. “Dat vind ik jammer, want ik vind het nog steeds een talentvolle spits.”

De aanvaller kan nu transfervrij vertrekken. Steijn: “Dat heeft de directie met zijn management afgesproken. Er is ook aangeboden om het contract op te waarderen en te verlengen en hem dan te verhuren, zodat hij ergens anders dertig wedstrijden kan spelen en volgend jaar met meer bagage terugkomt. Maar dat wilde hij niet, dan houdt het op.”

Van Hooijdonk trok vandaag in ieder geval de aandacht. De jonge aanvaller tekende als invaller voor de geblesseerde Bilate voor de gelijkmaker tegen FC Den Bosch dat brutaal de leiding had genomen. Vlak voor tijd scoorde hij ook de tweede Bredase goal. NAC won daarmee haar thuiswedstrijd met 2-1. Het is nog onbekend hoe lang Bilate uit de roulatie is en of dit consequenties heeft voor Van Hooijdonk.