Van Wolfswinkel blijft Basel toch trouw

Vitesse keuken kampioen divisie

Ricky van Wolfswinkel blijft toch aan bij de Zwitserse topclub FC Basel. Vandaag zette de 31-jarige aanvaller verrassend zijn handtekening onder een nieuw tweejarig contract. Van Wolfswinkel kondigde eerder nog zijn vertrek uit Basel aan.

Na drie seizoenen in Zwitserland kwamen club en speler aanvankelijk niet tot een akkoord over een verbintenis. Volgens Zwitserse media zou de oud-speler van onder andere Vitesse en FC Utrecht zelf het initiatief hebben genomen voor nieuwe onderhandelingen. Vervolgens wisten beide partijen elkaar snel te vinden.

Van Wolsfwinkel op de website van FC Basel: “Ik voel mij verbonden met deze club, de directie, de spelers, de fans en de hele regio. De club heeft me volop gesteund tijdens het moeilijke voorbije seizoen en daar ben ik dankbaar voor. Dat ik nu alsnog twee jaar mag blijven, is het mooiste wat me kon overkomen.”

De aanvaller stond het afgelopen seizoen geruime tijd buitenspel nadat er een aneurysma bij hem werd ontdekt. Dat gebeurde in de voorronde van de Europa League. Pas na de coronacrisis maakte Van Wolsfwinkel zijn rentree in het eerste elftal.