Vanavond hervatting La Liga met derby Sevilla

Vandaag hervat La Liga als tweede grote competitie. In de Bundesliga rolt al eventjes de bal. Vandaag is het de beurt aan Spanje en direct met een topduel: de derby tussen Sevilla en Betis. Normaal garant voor spektakel.

Onze landgenoot Luuk de Jong is natuurlijk van de partij. Het is direct ook de enige Eredivisie bekende in de selecties van Sevilla en Betis. Dat had iets anders kunnen lopen. Tomáš Vaclík, sinds 2018 de doelman van Sevilla, was eerder tevergeefs op proef bij PSV. En het werd nog concreter: in de zomer van 2011 tekende hij namelijk een driejarig contract bij De Graafschap. De Tsjechische doelman kwam echter niet door de medische keuring. Een half jaar later tekende hij bij Sparta Praag. De Superboeren hadden daarom in het seizoen 2011-2012 niet Vaclík onder de lat maar Joost Terol en Yves de Winter.

De 31-jarige Tomáš Vaclík verruilde in de zomer van 2014 Sparta Praag voor FC Basel. Bij de Zwitserse topclub maakte hij zoveel indruk dat hij in de zomer van 2018 door Sevilla werd opgepikt. Vaclík speelde inmiddels ook al 25 interlands voor zijn land.