Veel belangstelling voor Bacuna

Met Huddersfield Town strijdt hij dit seizoen tegen degradatie uit de Championship. Toch lonkt er een mooie transfer voor Juninho Bacuna. Onze landgenoot staat volgens Voetbal International nadrukkelijk in de belangstelling. Onder andere Club Brugge, Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir hebben een oogje op de middenvelder. Ook zou er belangstelling zijn uit Griekenland en Rusland.

Huddersfield Town degradeerde het afgelopen seizoen uit de Premier League. In het eerste seizoen in de Championship houdt het degradatiespook de club in spanning. The Terriers zijn de nummer 22 (van de 24 clubs) in de Championship. De onderste vier clubs degraderen. Tegelijkertijd is er nog van alles mogelijk. De verschillen tussen de onderste tien clubs zijn minimaal. Huddersfield Town heeft nog zeven wedstrijden om het tij te keren.

Het is deze zomer heel goed mogelijk dat Bacuna met Huddersfield degradeert naar de League One maar komend seizoen zelf actief is in de Champions League. Er is veel interesse voor de controlerende middenvelder die bezig is aan zijn derde seizoen in Engeland. Huddersfield Town betaalde in 2017 nog 2,5 miljoen euro aan FC Groningen. De 4-voudig international van Curacao zou nu ongeveer 4 miljoen euro moeten kosten. Bij een eventuele degradatie zal dat bedrag een stuk lager uitvallen. Het is onbekend of FC Groningen naast de opleidingsvergoeding zal meedelen in een eventuele transfer. Volgens Voetbal International zijn de clubs uit Turkije het meest concreet.