Veel interesse in Bart Nieuwkoop

Feyenoord staat deze zomer voor een flinke metamorfose. Een groot aantal contracten lopen af. Technisch directeur Frank Arnesen en de nieuwe trainer Arne Slot kunnen de selectie deze zomer echt naar hun hand zetten. Ongetwijfeld zal het ook gaan over de toekomst van Bart Nieuwkoop.

Nieuwkoop stond jarenlang te boek als een talentvolle maar blessuregevoelige rechtsback. Na een verhuurperiode bij Willem II vorig seizoen, heeft hij dit jaar bij Feyenoord zijn kans gegrepen. Nieuwkoop staat vaker dan verwacht aan de aftrap en heeft nu ook de interesse getrokken van andere clubs. Volgens Voetbal International is het Russische Dinamo Moskou het meest concreet. Er zijn echter ook clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Turkije.

De 24-jarige Nieuwkoop heeft in De Kuip een aflopend contract. Dat maakt hem uiteraard extra interessant voor clubs. Tegelijkertijd heeft Feyenoord nog een eenzijdige optie om het contract te verlengen. Mogelijk dat Feyenoord die zal lichten om nog een kleine transfersom over te houden aan de zelf opgeleide back. Daarmee zou Feyenoord ook weer extra middelen krijgen op de transfermarkt. In het proces van doorselecteren wordt Nieuwkoop niet gezien als een echte optie.

Feyenoord heeft met Lutsharel Geertruida nog een andere talentvolle back in haar selectie. Geertruida wordt voor komend seizoen echter gezien als een centrale verdediger. Zeker wanneer Botteghin (aflopend contract) en Spajic (terug naar Krasnodar) vertrekken. Voor de rechtsbackpositie moet Feyenoord dan nog hard op zoek. Feyenoord ziet toekomst op de rechtsbackpositie in de negentienjarige Denzel Hall, die momenteel zwaar geblesseerd is. Daar zou dan nog een ervaren kracht bij moeten komen.