Vejinovic duikt op bij FC Volendam

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Volendam heeft de komende weken een bijzondere gast. Het is Marko Vejinovic. De middenvelder liet afgelopen zomer zijn contract bij het Poolse Arka Gdynia ontbinden. Nu zit hij nog altijd zonder club. FC Volendam geeft de middenvelder, zonder wederzijdse verplichtingen, de kans om mee te trainen.

De dertigjarige Vejinovic verruilde in februari 2019 AZ voor Arka Gdynia. Een nieuwe start voor de middenvelder. Aanvankelijk op huurbasis maar een half jaar later definitief. Dat had mede te maken met de ambities van de eigenaar van Arka Gdynia. Het was dan ook een hard gelacht dat diezeflde eigenaar zijn club niet veel later te koop zette. Het was dan ook snel gebeurd met de ambities. Uiteindelijk zou Arka Gdynia zelfs degraderen uit de Ekstraklasa. Toch maakte Vejinovic zeker geen verkeerde anderhalf jaar door. In 38 duels scoorde hij 13 keer. Na het ontbinden van zijn contract bleef de gewenste uitdaging uit.

Om toch nog conditie in teamverband te blijven opdoen gaat hij nu bij FC Volendam trainen. Vejinovic kwam eerder uit voor Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord en AZ.

 

Vejinovic staat vijfde in onze top 10 transfervrije Nederlandse spelers