Vejinovic op zoek naar nieuw avontuur

Marko Vejinovic keert terug naar Nederland. Althans voorlopig. De middenvelder heeft zijn contract bij het Poolse Arka Gdynia na de degradatie uit de Ekstraklasa laten ontbinden.

De dertigjarige middenvelder speelde de voorbije anderhalf jaar bij Arka Gdynia. Eerder was hij actief voor AZ, Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord en wederom AZ.  “Er is in de afgelopen maanden veel gebeurd binnen de club”, aldus Vejinovic in gesprek met Voetbal International. “Een nieuwe eigenaar, meerdere trainers… Het was te onrustig om een stabiel, rustig, goed draaiend elftal te kunnen krijgen.”

Vejinovic was zelf niet ontevreden over zijn persoonlijke presetaties. Hij scoorde acht keer. “Daarmee heb ik me in de kijker gespeeld en met mijn transfervrije status ga ik nu op zoek naar een mooie, nieuwe club. Ik sta open voor alles, het verhaal moet gewoon kloppen. Een terugkeer naar Nederland kan zeker een goede optie zijn, mijn gezin is hier blijven wonen en mijn vrouw heeft een fantastische baan gekregen.”

Een terugkeer naar de Eredivisie is mogelijk niet zijn eerste optie. Het is ook goed mogelijk dat de toekomst van Vejinovic opnieuw in een buitenlandse competitie ligt. Vejinovic: “Een mooie club in het buitenland kan ook, als ik maar goed in contact kan blijven met mijn vrouw en kind. Ik ga rustig kijken naar wat het beste is voor mij, voor mijn gezin en voor mijn carrière.”