Vermeer verliest finale Noord-Amerikaanse Champions League

Kenneth Vermeer heeft met Los Angeles FC de finale van de Noord-Amerikaanse Champions League verloren. LAFC verloor de finale met 2-1 van het Mexicaanse Tigres UANL.

Met Kenneth Vermeer aan de aftrap was er in de finale lange tijd niets aan de hand. Pas na een uur spelen werd de ban gebroken. Het was Diego Rossi die Los Angeles FC op voorsprong zette.  Hugo Ayala zette de Mexicanen echter na 72 minuten spelen op gelijke hoogte. Good old André-Pierre Gignac, inmiddels 35 jaar, tekende zes minuten voor tijd voor de winnende goal. Daarmee bleef Los Angeles FC met lege handen achter.

Naast de Noord-Amerikaanse Champions League titel zal Tigres ook het continent vertegenwoordigen bij het WK voor clubs in Qatar. Dat toernooi wordt begin februari gespeeld. Europa vaardigt hier Bayern München af. Ook Al Ahly, Ulsun Hyundai, Al-Duhail en Auckland City zijn al zeker van een plekje. De afvaardiging vanuit Zuid-Amerika wordt pas eind januari bekend. Dan staat de finale van de Copa Libertadores op het programma. Het toernooi bevindt zich nog in de kwartfinales.

Met een beetje geluk zullen er in ieder geval twee Nederlandse spelers actief zijn op het WK voor Clubs. Dave Bulthuis won met Ulsun Hyundai vorige week de Aziatische Champions League. Daarnaast kan Joshua Zirkzee mogelijk op speelminuten bij Bayern rekenen.