Video: Commentatoren tegenstander Oranje op EK uit hun dak

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het Noord-Macedonië gaat voor het eerst naar een groot voetbaltoernooi. Komende zomer is Noord-Macedonië actief op het Europees Kampioenschap. In de groepsfase is het naast Oostenrijk en Oekraïne één van de tegenstanders van het Nederlands Elftal.

Gisteren werd er in en tegen Georgië historie geschreven. Door een goal van de 37-jarige levende legende Goran Pandev werd met 1-0 van Georgië gewonnen. Pandev is bezig aan zijn laatste maanden als voetballer. Na het Europees Kampioenschap zal hij stoppen. Pandev is op dit moment recordinternational en topscorer aller tijden. Hij zal er alles aan doen om die score verder uit te breiden.

De commentatoren gingen gisteren na het laatste fluitsignaal helemaal uit hun dak. Zo ziet de combinatie van geschiedenis schrijven en euforie er uit. Wat een ontlading!

Ondanks de gedeeltelijke lockdown gingen mensen ook massaal de straat op. Hieronder beelden van uitzinnige fans in Skopje. Natuurlijk mochten ook de toeterende auto’s niet ontbreken.

Het Nederlands Elftal speelt op 21 juni tegen Noord-Macedonië. Aanvang van het duel is 18.00 uur. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA. Het is voor Oranje het derde groepsduel. Het Nederlands Elftal speelt eerst nog tegen Oostenrijk en Oekraïne.