Vijf clubs krijgen compensatie van KNVB

Door het vroegtijdig einde van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie grepen clubs naast Europees voetbal of promotie naar de Eredivisie. De betrokken clubs krijgen compensatie van de KNVB. Vandaag is bekend worden wat die bedragen zijn.

Sportmarketeer Chris Woerts stelt dat FC Utrecht, SC Cambuur, De Graafschap, NAC Breda, FC Volendam door de voetbalbond worden gecompenseerd. FC Utrecht had een reële kans op Europees voetbal. Het stond zesde in de Eredivisie en bovendien stond het in de finale van de KNVB Beker. De Domstedelingen hadden daarmee twee kansen op een Europees ticket. Door het vroegtijdig einde kreeg nummer vijf Willem II echter een toegangsbewijs tot de voorronde van de Europa League. FC Utrecht krijgt volgens Woerts nu een compensatie van 600.000 euro.

SC Cambuur en De Graafschap stevenden af op promotie naar de Eredivisie. De periodetitels van FC Volendam en NAC Breda leverden niets op. Een nacompetitie had via een lange weg mogelijk promotie opgeleverd. SC Cambuur krijgt volgens de laatste berichte nu eenmalig 425.000 euro, terwijl de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, De Graafschap, 375.000 euro krijgt. FC Volendam en NAC Breda krijgen ieder 50.000 euro.

Volgens Woerts is het nog niet officieel maar zou er deze week nog witte rook uit Zeist worden verwacht.

1 Trackback / Pingback

  1. Vijf clubs krijgen compensatie van KNVB | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.