Vincent Vermeij op promotiejacht

Twitter MSV Duisburg

Vincent Vermeij verruilde vorig jaar zomer verrassend genoeg Heracles Almelo voor MSV Duisburg. Die club was gedegradeerd uit de Tweede Bundesliga en moesten zo snel mogelijk terugkeren.

Komend weekend hoopt MSV Duisburg met clubtopscorer Vermeij een playoff wedstrijd om promotie te kunnen afdwingen. Een directe promotie vanuit de Derde Bundesliga naar de Tweede Bundesliga is voor nummer vijf MSV Duisburg niet meer mogelijk. Koploper Bayern München II mag niet promoveren en dus komt er een plekje vrij.  Eintracht Braunschweig en ook Würzburger Kickers lijken vrijwel zeker van promotie. Er zijn echter maar liefst 4 (!) clubs die nog in de race zijn voor een plekje in de playoffs, waaronder dus Duisburg. Tegenstander in die playoff is 1. FC Nürnberg.

De 25-jarige Vermeij leek op weg naar een mooie loopbaan. De oud-jeugdspeler van Ajax brak door bij De Graafschap en verdiende daar een transfer naar Heracles Almelo. In Almelo kon hij nooit voor lange tijd in de basis spelen. De voormalig jeugdinternational speelde vorig jaar nog een half jaar op huurbasis bij FC Den Bosch. Ook daar wist Vermeij zijn stempel niet te drukken. Toch was er voldoende belangstelling. MSV Duisburg ging er verrassend mee aan de haal. Vermeij tekende voor 1 jaar.

De absolute goaltjesdief in de Derde Bundesliga is Kwasi Okyere Wriedt die deze zomer Bayern München II verruilt voor Willem II. Hij scoorde 24 keer. De topscorertitel komt in de laatste speelronde komt niet meer in gevaar. Runner-up is Albert Bunjaku die 19 keer scoorde. Vincent Vermeij scoorde dit seizoen 14 keer in 32 duels. Daarmee valt hij buiten de top vijf van doelpuntenmakers. De doelpunten van Vermeij zijn komend weekend hard nodig om met Duisburg een playoff af te dwingen.

Stand Derde Bundesliga

  1. Bayern München II 37-65
  2. Eintracht Braunschweig 37-64
  3. Würzburger Kickers 37-63
  4. FC Ingolstadt 37-60
  5. MSV Duisburg 37-59
  6. Hansa Rostock 37-59
  7. 1860 München 37-58

Programma van top 7 op zaterdag 4 juli

1.FC Kaiserslautern (10) – Bayern München II (1)
SV Meppen (8) – Eintracht Braunschweig (2)
Würzburger Kickers (3) – Hallescher FC (15)
1860 München (7) – FC Ingolstadt (4)
MSV Duisburg (5)  –  Unterachung (11)
Würzburger Kickers (3) – Hallescher FC (15)
Chemnizter FC (17) – Hansa Rostock (6)