Vitesse gaat in gesprek met Tannane

Vitesse keuken kampioen divisie

Niet voor de eerste keer in zijn loopbaan is Oussame Tannane in opspraak geraakt. Vandaag kreeg hij een rode kaart in het treffen tussen ADO Den Haag en Vitesse. De buitenspeler was het niet eens met een arbitrale beslissing. Hierop raakte hij in conclaaf met zowel zijn scheidsrechter als teamgenoten. Vervolgens was een rode kaart de enige juiste beslissing.  Vitesse won ondanks de rode kaart met 0-2.

Trainer Thomas Letsch in gesprek met FOX Sports: “We weten dat hij een erg emotionele jongen is. Maar ik weet niet wat hij heeft gezegd, want mijn Nederlands is nog niet goed genoeg. Wat belangrijk is hoe we in de tweede helft hebben gereageerd om een resultaat te behalen. We hebben drie punten gepakt, dat maakt me trots. Het is niet het juiste moment om daar over te praten. Er waren te veel emoties, van zijn en kant en mijn kant. We gaan erover praten, maar niet vandaag. Je hebt gelijk, we missen een keyplayer. Maar we hebben ook andere spelers die het goed hebben gedaan. Dat is voor mij het belangrijkste. Ik wil er nu niet over praten, niet hier en met de pers, want het is een zaak tussen Tannane en mij en het team. En niet voor jullie, sorry.”

Aanvoerder Remko Pasveer: “We zullen er intern over spreken. Ik ken Oussie al heel lang en mag hem graag. Hij is heel belangrijk voor ons en zal nog veel goals voor ons gaan maken. Ik ga me er ook geen zorgen over maken. Dit soort dingen moet hij beheersen. Het komt allemaal wel goed. De volgende keer dat hij erbij is, zal hij weer de leiding nemen om ons vooruit te helpen.”