Vitesse heeft eerste zomeraanwinst binnen

Vitesse heeft de eerste versterking van komend seizoen te pakken. De Arnhemse club kondigde de komst van de Duitse verdediger Maximilian Wittek aan.

De 24-jarige Wittek brengt een schat aan ervaring in de Tweede Bundesliga met zich mee. Door zijn tijd bij 1860 München en Greuther Fürth staat de teller op 156 competitieduels. Nu gaat Wittek voor drie seizoenen aan de slag in de Eredivisie. De linksback komt transfervrij over van Greuther Fürth waar zijn contract afliep. In Arnhem wordt hij gezien als back-up van Max Clark. Het is overigens ook niet uitgesloten dat de Engelse verdediger deze transferperiode nog zal verlaten.

Johannes Spors, technisch directeur van Vitesse: “Maximilian is een snelle en een positief agressieve verdediger, die past in onze speelwijze. Hij is gewend om vooruit te verdedigen, is een technisch begaafde speler en kan de gehele linkerflank bestrijken. Hoewel hij pas 24 jaar is, heeft hij al een berg aan ervaring.”

Wittek op de website van Vitesse: “Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past. De eerste indrukken die ik heb gekregen van de club, het stadion, de faciliteiten en de stad, zijn veelbelovend.”

Vitesse raakte deze transferperiode met Julian Lelieveld (De Graafschap), Tim Matavz (Al-Wahda) en Bryan Linssen (Feyenoord) een aantal bekende namen kwijt.