Vitesse krijgt geen huurverlaging

Vitesse keuken kampioen divisie
Een flinke tegenvaller voor Vitesse. De Arnhemse club moet de volledige huur blijven betalen aan GelreDome-eigenaar Michael van de Kuit. Dat was de uitspraak van de kantonrechter in Arnhem nadat Vitesse de eigenaar voor de rechter had gesleept.
Vitesse betaalt maandelijks 150.000 euro en probeerde tevergeefs een tijdelijke huurverlaging tot 1 september. Volgens de kantonrechter is de eis van Vitesse voor een verlaging van de huur vanwege corona ‘onvoldoende feitelijk en inhoudelijk heeft onderbouwd’. Tegelijkertijd stelde de rechter ook nog eens dat het ging om een aantal maanden waarin Vitesse sowieso weinig gebruik zou maken van het stadion.
De Arnhemse club stelde in de eis een ‘redelijke korting’ te verlangen omdat het schade ondervind van de coronavirus. Dat kan leiden tot 3,6 en 6,9 miljoen euro aan minder inkomsten waardoor het ook de huur niet meer kan betalen. De eigenaar van GelreDome verwees al eerder naar de aanwezigheid van de Russische eigenaar Valery Oyf die de huur prima uit eigen zak kan betalen.