Vitesse morgen voor de rechter om huur GelreDome

Vitesse eist maandag in de rechtbank van Arnhem een tijdelijke huurverlaging voor stadion GelreDome. Het zou gaan om een halvering van de huidige huurprijs en dat voor een periode van vijf maanden.

De Arnhemse club stelt dat het namelijk vijf maanden geen toeschouwers in het GelreDome kan ontvangen in verband met de huidige corona maatregelen. De eigenaar van het stadion is Michael van de Kuit. Deze Amsterdamse investeerders leeft al langer in onmin met de directie van Vitesse. Dat is nu dus uitgemond in een beozek aan de rechtbank.

Volgens Omroep Gelderland betaalt Vitesse nu jaarlijks 1,8 miljoen euro huur voor de GelreDome. Omgerekend is dat 150.000 euro per maand. Vitesse stelt dat door ‘bijzondere en onvoorziene omstandigheden’ het nu ‘onredelijk’ is om de huursom volledig te betalen. Vitesse deed hierop het voorstel om de huur te halveren, iets wat Van de Kuit niet zag zitten. De investeerder verwees juist naar Valery Oyf. De Russische eigenaar van Vitesse zou volgens Van de Kuit moeten opdraaien voor eventuele tekorten. Op de achtergrond speelt echter ook nog het feit dat Van de Kuit dat hij overweegt om GelreDome te verkopen. Ondanks dat Vitesse eerder belangstelling had is deze nu niet concreet.

Vitesse weigerde eerder de huren van maart en april niet te betalen. Hierop dreigde Van de Kuit met het aanvragen van een failissement waarop Vitesse alsnog betaalde. Het twistpunten zijn een aantal bepalingen in de huurovereenkomst. Een rechter moet hier nu uitsluitsel over gaan bieden.