Vitesse schrikt van vraagprijs linksback

Vitesse heeft tevergeefs bij Hapoel Tel Aviv aangeklopt voor linksback Doron Leidner, zo meldt Voetbal International. De achttienjarige verdediger staat te boek als een van de grootste talenten van het land. Vooralsnog komt het niet tot een transfer van de Israelische jeugdinternational naar Arnhem.

De aanvallend ingestelde linskback Leidner is nu nog speler van Israël Onder-21, de verwachting is dat hij snel zal doorgroeien naar een vaste waarde bij het nationale elftal. Naast Vitesse zijn er nog een handvol clubs die belangstelling hebben. Volgens Voetbal International schrok Vitesse echter van de vraagprijs voor Leidner: 1 miljoen euro. Vitesse dacht zelf aan een bedrag van circa 350.000 euro. Er zou inmiddels ook belangstelling zijn uit Engeland en Spanje.

De selectie van Vitesse wacht deze zomer een metamorfose. Bekende namen als Bryan Linssen, Tim Matavz en de van Hoffenheim gehuurde Joshua Brenet zijn inmiddels vertrokken. Aan de nieuwe technisch directeur Johannes Spors de taak om volgend jaar weer een Eredivisie waardig elftal op de been te brengen. Mogelijk biedt een transfer van de 24-jarige Max Clark kansen om echt de transfermarkt op te gaan. De Engelse verdediger geldt in eigen land als Homegrown en is daarmee extra interessant voor clubs uit de Premier League.