Vitesse stelt Letsch aan als nieuwe trainer

Vitesse staat komend seizoen onder Duitse leiding. Thomas Letsch wordt namelijk de nieuwe hoofdtrainer van de Arnhemmers. De komst van de Duitse oefenmeester hing al enige tijd in de lucht, maar werd nu officieel door Vitesse bevestigd.

De 51-jarige Letsch tekende in Arnhem een contract voor twee seizoenen. Letsch werkte eerder in de opleiding van Red Bull Salzburg, waar hij later ook assistent was van PSV-trainer Roger Schmidt.  Later stond Letsch op eigen benen bij FC Liefering, het belangrijke opleidingsteam van de Oostenrijkse topclub. Ook was Letsch nog enige tijd werkzaam voor Austria Wien. Bij zijn laatste trainersklus werd hij vroegtijdig aan de kant geschoven.

Letsch volgt in Arnhem interim-coach Edward Sturing op. Sturing nam waar in de Gelredome na het opstappen van Leonid Slutsky. De nieuwe technisch directeur, Johannes Spors, heeft net als Letsch ervaring bij Red Bull Salzburg. Spors was aan Red Bull verbonden als scout. Vitesse is zijn eerste club als technisch directeur. Door het wegsturen van Sturing, die zelf wilde aanblijven, en het aanstellen van Letsch heeft hij zich direct niet populair gemaakt onder de Vitesse-fans.

“Het is duidelijk dat Thomas en ik elkaar kennen vanuit het RB-circuit”, aldus Spors op de website van Vitesse. “Onze voetbalfilosofie, waarin intensiteit centraal staat, komt overeen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Thomas als hoofdtrainer aan iets moois gaan bouwen. Thomas is bovendien een ervaren trainer. Daarnaast heeft hij een achtergrond als docent, wat uiteraard van pas komt in het managen van een team en staf.”