Vitesse weet reservedoelman én groot talent te binden

Vitesse keuken kampioen divisie

Contractnieuws uit Arnhem. Vitesse houdt reservedoelman Jeroen Houwen en het grote talent Daan Huisman langer in de Gelredome.

De 24-jarige Houwen had bij Vitesse een aflopende verbintenis. Door een nieuw contract ligt hij nu tot de zomer van 2023 in Arnhem vast. In het seizoen 2017-2018 had Houwen enige tijd een basisplaats bij Vitesse. Daarna werd de voorkeur gegeven aan andere keepers, zoals nu Remko Pasveer. De teller staat voor Houwen dan ook op ‘slechts’ twaalf duels in het eerste elftal.

Toch ziet de doelman voldoende perspectief bij Vitesse. Houwen op de website van Vitesse: “Bij Vitesse kan ik mijzelf goed verder ontwikkelen. Natuurlijk is mijn doel om in de toekomst eerste doelman van Vitesse te worden. Op dit moment doet Remko Pasveer het fantastisch. Ik zorg ervoor dat ik elke dag alles geef op de trainingen en er klaar voor ben als ik mijn kans krijg.”

Ook Huisman tekende een nieuw verbeterd contract tot de zomer van 2023. Daarnaast heeft Vitesse een optie op een extra jaar opgenomen. “De technisch directeur kwam naar mijn zaakwaarnemer toe en vertelde dat ze mijn contract wilden openbreken. Ik ben hartstikke blij”, aldus de achttienjarige Huisman in gesprek met Omroep Gelderland. “Dat had ik niet direct verwacht. Ik voel veel waardering met dit goede contract in een heel bijzonder jaar. Naar het financiële aspect kijk ik niet. Ik wil beter worden.”