‘Vitesse wordt speelbal van Red Bull’

Vitesse keuken kampioen divisie

Van Russische olie naar Oostenrijkse energiedrank. Volgens het Duitse Bild overweegt Red Bull Leipzig een belang te nemen in Vitesse om zo een extra Europese dependance te hebben waar talentvolle spelers zich kunnen ontwikkelen.

Talenten van uit het Red Bull voetbalconcern afkomstig uit alle uithoeken van de wereld zouden in de Eredivisie ervaring moeten opdoen. Opvallend genoeg hebben nu twee oud-Red Bull mensen het voor het zeggen in Arnhem. Johannes Spors werd er in de GelreDome als technisch directeur aangesteld terwijl niet veel later Thomas Letsch kwam als trainer.

De Eredivisie is voor het Leipzig voetbalconern weer een stapje hoger dan de Oostenrijkse competities waar het met Red Bull Salzburg en FC Liefering al twee clubs heeft. Naast Vitesse worden ook het Deense Aarhus, KV Oostende uit België en FC Sankt Gallen in Zwitserland aan een mogelijke overname door Leipzig gelinkt. In Oostende zijn onlangs Amerikaanse investeerders, waaronder Paul Conway, ingestapt. Conway was eerder succesvol bij het Franse Lille dat hij opknapte en daarna weer doorverkocht.

De grote vraag is wat Chelsea van plan is. Chelsea en Vitesse hebben al sinds 2010 een innige band. Het leverde Vitesse spelers op als Matt Miazga, Mason Mount, Lewis Baker, Nemanja Matic, Tomas Kalas, Christian Atsu en Bertrand Traoré. Het afgelopen jaar was de toestroom uit Londen al een stuk kleiner. Afgelopen seizoen huurde Vitesse Charly Musonda van Chelsea maar die raakte al snel geblesseerd.

Update 10.25 uur: “Wij ontkrachten de geruchten, het is niet aan de orde”, aldus een woordvoerder van Vitesse tegenover De Gelderlander