Vitesse zwaait Roy Beerens uit

De loopbaan van Roy Beerens is voorbij. De 33-jarige aanvaller heeft besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Zijn nog doorlopende contract is in goed overleg ontbonden. Beerens had bij Vitesse nog een contract tot het einde van het seizoen.

“Het was een prachtige tijd, maar ik kies er nu bewust voor om te stoppen”, aldus Beerens op de website van Vitesse. “De komende tijd ga ik uitzoeken hoe ik de toekomst wil invullen. Zeker is wel dat ik, nu ik meer tijd heb, ga genieten van mijn zoontje, die in de jeugdopleiding bij PSV speelt. De voetbalwereld heeft mij fantastische herinneringen opgeleverd. Ik heb prijzen gewonnen, bij mooie clubs gespeeld, ervaring opgedaan in het buitenland en het Nederlands elftal gehaald.”

Roy Beerens speelde eind januari 2019 zijn laatste wedstrijd voor Vitesse. De afgelopen periode werd hij door Leonid Slutsky, Joseph Oosting en Thomas Letsch niet gebruikt. Beerens speelde in 2010 twee keer voor het Nederlands Elftal. Zijn loopbaan bracht hem bij clubs als PSV, NEC, SC Heerenveen, AZ, Hertha BSC, Reading en Vitesse.

Vitesse hoopt op korte termijn nog een overbodige kracht te slijten. Het gaat om linksback Max Clark. De Engelsman is compleet uit beeld verdwenen. Inmiddels is nieuweling Maximilian Wittek niet meer weg te denken als linksback van Vitesse. Clark traint al enige tijd niet meer mee bij Vitesse en is ook niet meer in Nederland.