Voetbaldroom in Waspik leidt tot bitter einde

Bron: Marco Oomen Fotografie

De club had vorig jaar zomer de ambitie om binnen een aantal jaar de top van het amateurvoetbal te bestormen. Nog geen jaar later is voetbalclub The White Boys uit het Brabantse Waspik failliet verklaard. Er zal bij de kleine dorpsclub nooit meer een bal rollen.

Het klonk eigenlijk al te mooi om waar te zijn. The White Boys uit Waspik, vlakbij Waalwijk, die de trots van het Brabantse amateurvoetbal zou moeten worden. Geen Kozakken Boys, UNA, OJC Rosmalen of OSS 20. Nee in Waspik moest het gaan gebeuren. En dan te bedenken dat The White Boys in het seizoen 2018-2019 in de krochten van het amateurvoetbal nog geen representatief elftal op de been kon brengen.

Aan plannen was geen gebrek. Het complex moest op de schop, er kwam een professionale opleiding aan de hand van oud-prof Leon Hutten en het eerste elftal kwam onder leiding van oud-international Theo Lucius. Van overal uit de regio kwamen aanmeldingen van jeugdspelers waarbij ook nog eens de afspraak was dat deze netjes voorafgaand aan de trainingen met een busje van de club werden op gehaald. Ook het eerste elftal kreeg een kwaliteitsimpuls, ook oud-profs als Ronnie Reniers en Daan van Dinter. Tot slot werd ook nog het shirt onder handen genomen. De tenues werden wit en het rood verdween. Op verzoek van de jonge voorzitter Sebas Sluijmers (33) kwamen er in het shirt zwarte en gouden elementen. Sluijmers stelde vorig jaar zomer in het Brabants Dagblad: ,,Goud om onze exclusiviteit aan te geven.”

Uiteindelijk was het één groot luchtkasteel. Al tijdens het seizoen kwam de club in conflict met Leon Hutten, een gedeelte van het eerste elftal vertrok vanwege het uitblijven van betalingen en schulden aan leveranciers liepen op. In totaal liep het verlies over het afgelopen jaar op tot 100.000 euro. Na een eerder uitstel van betaling sprak de rechter deze week het faillissement van de club uit. En zo komt weer een voetbaldroom tot een naar einde.