Voetbalicoon Diego Maradona op 60-jarige leeftijd overleden

Triest nieuws uit Argentinië. Één van de beste voetballers die de wereld ooit heeft gekend is vandaag overleden. Diego Maradona (60) is overleden aan een hartaanval, dat melden verschillende bronnen. Maradona vierde een aantal weken geleden nog zijn verjaardag en leek aan de betere hand.

Als voetballer maakte ‘pluisje’ furore voor clubs als Boca Juniors, Napoli en FC Barcelona. In 1986 maakte hij zijn land hoogstpersoonlijk wereldkampioen. Daarmee is Maradona één van de grootste volkshelden van zijn land en een wereldwijd voetbalicoon. Overal waar hij kwam werd hij aangeklampt en als held ontvangen. Door zijn plotselinge overlijden is het land in shock. Het afscheid van Maradona zal vermoedelijk live op de Argentijnse televisie te zien zijn en het dagelijkse leven even stil leggen.

Niet alleen in Argentinië is Maradona groot. Overal ter wereld was Maradona het toonbeeld van de voetballer die opgroeide in de sloppenwijken en de wereld betoverde met zijn onnavolgbare techniek en dribbles. Zo bracht hij Napoli het mooiste cadeau ooit door ze voor het eerst in de historie kampioen van Italië te maken. Er is in Napels zelfs een altaar voor Maradona ingericht. Vaarwel Diego.:

De voetbalwereld is in rouw. Een greep uit de social media berichten:

Maradona zal ook altijd worden herinnert aan deze iconische video van zijn warming up.