Voormalig speler Den Bosch en Eagles laat contract in Bulgarije ontbinden

Foto: Marco Oomen Fotografie

Komt er een derde periode van Stefano Beltrame in Nederland? De Italiaanse middenvelder heeft zijn contract bij het Bulgaarse CSKA Sofia in ieder geval laten ontbinden. Daarmee kan hij per direct transfervrij de overstap maken naar elke gewenste club.

De inmiddels 27-jarige Beltrame stond jarenlang te boek als een groot talent. Juventus betaalde al op jonge leeftijd veel geld voor hem aan Novara. De Italiaanse topclub verhuurde hem vervolgens aan een groot aantal clubs waaronder Bari en FC Pro Vercelli 1892. Doorbreken in Turijn deed hij echter niet. Tussen 2016 en 2019 kwam hij uit in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2016-2017 werd hij verhuurd aan FC Den Bosch. Een jaar later volgde een huurtransfer naar Go Ahead Eagles. In de zomer van 2018 werd hij door Juventus voor een tweede keer verhuurd aan FC Den Bosch. Drie seizoenen in Nederland leverde hem 97 competitieduels, 21 goals en 16 assists op. Na een seizoen in het tweede team van Turijn trok hij afgelopen zomer transfervrij naar de Bulgaarse topclub CSKA Sofia. Net als Jurgen Mattheij die de overstap maakte van Sparta naar CSKA.

Beltrame kwam in 13 van de 15 competitieduels in actie. Ook kwam hij 5 keer in de Europa League in actie. Dat deed hij echter voornamelijk als invaller. De voormalig Italiaans jeugdinternational gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mogelijk ligt deze vanwege zijn goede ervaringen wel opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie.