Voormalig speler Eindhoven en Helmond duikt op in België

Tibeau Swinnen heeft weer een club. De 25-jarige middenvelder liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Helmond Sport. De Belgische speler zocht nadrukkelijk naar een nieuwe uitdaging maar deze bleef de afgelopen maand uit. Nu is hij opgedoken op het tweede niveau van België.

Swinnen gaat namelijk aan de slag bij Lierse Kempenzonen. De middenvelder speelde tussen 2013 en afgelopen zomer in de Keuken Kampioen Divisie. Aanvankelijk bij FC Eindhoven, later bij Helmond Sport. De teller staat op 176 duels in Nederland. Nu gaat de voormalig speler van KRC Genk in eigen land aan de slag. Swinnen tekende bij Lierse Kempenzonen een contract tot het einde van het seizoen. Lierse Kempenzonen won dit seizoen pas 3 van de 14 duels op het tweede niveau van België.

Het tweede niveau van België is op zijn zachtst gezegd bijzonder. De competitie bevat slechts acht clubs. Daarvan is Club NXT, het Onder 23 elftal van Club Brugge. Die club staat laatste in 1B. Een plekje hoger staat Lierse Kempenzonen. De club kan Swinnen dan ook goed gebruiken. Andere clubs zijn onder andere Union, Seraing en Westerlo. Daarnaast beschikt Lommel United over een flink transferbudget na de recente overname door City Football Group, de holding achter onder andere Manchester City.