Voortijdig einde loopbaan Reijnen

PEC Zwolle-verdediger Etiënne Reijnen (33) heeft besloten om per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. Verdeeld over twee periodes speelde Reijnen 144 duels voor PEC Zwolle.

Reijnen doorliep de jeugdopleiding van de Blauwingers. In het seizoen 2005/2006 maakte de verdediger zijn debuut in het eerste elftal.  De in Zwolle geboren verdediger ontwikkelde zich snel tot een vaste waarde in de defensie. Dat viel ook AZ op. In de winter van 2011 maakte Reijnen de overstap van Zwolle naar Alkmaar.

In Noord-Holland speelde Reijnen uiteindelijk tot de zomer van 2014. Via Cambuur kwam Reijnen uiteindelijk twee seizoenen uit voor FC Groningen. Na de Euroborg begon voor Reijnen pas het echte avontuur. De verdediger ging namelijk in 2017 aan de slag bij het Israëlische Maccabi Haifa. Afgelopen zomer keerde hij terug naar zijn oude liefde PEC Zwolle. Daar begon hij het seizoen, bij afwezigheid van Bram van Polen, als aanvoerder. Een enkelblessure bleef Reijnen tijdens de voorbereiding en ook gedurende het seizoen parten spelen.

Etiënne Reijnen op de website van PEC: ,,Ik heb een hele fijne periode gehad als voetballer in Zwolle. Niet voor niets ben ik na veel omzwervingen in binnen- en buitenland vorig jaar zomer teruggekeerd bij deze club. Mijn meeste wedstrijden voor Zwolle heb ik in de Jupiler League gespeeld. Het was daarom ook extra speciaal om ook met deze club in de Eredivisie gevoetbald te mogen hebben. Waar ik in de beginjaren nog wel eens voor drieduizend man speelde, was het stadion dit jaar meerdere keren met 14.000 supporters uitverkocht. Mooi om te zien hoe de club in de tussentijd gegroeid is. Helaas bleef de teller het voorbije seizoen op slechts 4 wedstrijden steken. Ik heb veel wedstrijden vanaf de zijkant moeten toekijken, iets wat je als voetballer zoveel mogelijk probeert te voorkomen. De knoop doorhakken om definitief te stoppen is zeker geen makkelijke beslissing voor mij geweest, maar wel de enige juiste. Toch kan ik met veel genoegen terugkijken op al die jaren hier in Zwolle en ben ik blij dat ik komend seizoen in een andere rol betrokken blijf bij mijn club.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Het is in de eerste plaats heel jammer voor Etiënne zelf dat hij zijn tot medio 2021 doorlopende contract niet meer kan uitdienen, maar uiteraard is zijn keuze te begrijpen. Zoals hij zelf ook aangeeft, heeft hij in Zwolle een hele lange tijd gevoetbald in met name de Eerste Divisie. Hij heeft de club bij zijn terugkeer volwassener zien worden, want wat is er veel gebeurd tussen zijn vertrek in 2011 en zijn terugkeer vorig jaar. Daarnaast heeft hij zelf natuurlijk een hele mooie carrière buiten Zwolle gehad, met Europees voetbal als kers op de taart. Ik ben blij dat Etiënne ondanks zijn keuze te stoppen met voetballen wel bij onze club betrokken blijft. Vanaf komend seizoen zal hij het scoutingsteam gaan versterken. Naast het scoutingswerk gaat Etiënne ook voor het behalen van zijn trainersdiploma. Bij deze wens ik Etiënne daarbij heel veel succes en wil ik hem hartelijk bedanken voor al zijn gespeelde wedstrijden voor onze club. Ik kijk er naar uit om met hem verder te werken in zijn rol als scout.”

De selectie in Zwolle krijgt een ware metamorfose. Maar liefst 7 spelers keren niet terug. PEC Zwolle maakte eerder al bekend dat het de aflopende contracten van Rick Dekker, Lennart Thy, Jarni Koorman en de afgelopen seizoen aan RKC Waalwijk verhuurde Stanley Elbers niet zou verlengen. Daarnaast keren de huurlingen Rico Strieder (FC Utrecht) en Dennis Johnsen (Ajax) niet meer terug.

Etiënne Reijnen stopt met voetballen: https://t.co/Fp1NGXQ5sA #peczwolle pic.twitter.com/tl3AL0o0oh

— PEC Zwolle (@PECZwolle) May 20, 2020