Vormer kiest beste 5 teamgenoten: 3 uit de Eredivisie

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ruud Vormer speelt vandaag al weer zijn 500ste wedstrijd in zijn loopbaan. In de Champions League neemt Club Brugge het op tegen Zenit St. Petersburg. Inzet is Europese overwintering. Beide clubs willen graag naar de knockout fase van de Europa League.

500 wedstrijden. Het was voor de Belgische krant Het Laatste Nieuws aanleiding om te vragen na de vijf beste spelers met wie Vormer ooit samenspeelde. Daar zit een hele sterke link met de Eredivisie in.

Vormer tegenover Het laatste Nieuws: “Hmmm… Hans Vanaken – die kennen jullie wel, hé.En Moussa Dembélé ook. Hoe goed die kan dribbelen en de bal kan afschermen… Ze hebben hem niet toevallig eens een tovenaar genoemd.” Met Dembélé speelde hij samen bij AZ. De middenvelder groeide uit tot Belgisch international en schopte het tot Tottenham Hotspur. Inmiddels speelde hij in de Chinese Super League.

Er zijn meer linkjes met de Eredivisie. Met name met oud-ploeggenoten van Feyenoord. Vormer: “Graziano Pellè mag er ook bij! Die schoot de ballen zonder nadenken binnen. En hij is een goed aanspeelpunt. Achterin ga ik voor Stefan de Vrij, een heel degelijke verdediger die nooit geblesseerd is. En dan heb ik nog een keeper nodig, zeker? Of hoeft dat niet? Nee? Dan kies ik ‘Joske’ Izquierdo. Voor zijn snelheid. En voor de sfeer in de kleedkamer.”