Vormer wil een Club Brugge icoon worden

Ruud Vormer en Club Brugge lijken inmiddels onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2014 verruilde de middenvelder na een teleurstellend avontuur Feyenoord voor de Belgische topclub. In Brugge is de inmiddels 32-jarige onomstreden. Vormer koestert die rol.

De middenvelder wordt stilletjes aan als een icoon van de club betiteld. Die bestempeling zal alleen maar groter worden als Vormer tot het einde van zijn loopbaan bij Club Brugge blijft voetballen. Vormer zou graag nog jaren actief zijn bij blauw-zwart. “Zo lang mogelijk”, stelt Vormer in gesprek met Sporza. “We zitten hier heel goed. Roos heeft ook een goed werk hier. Ik denk ook wel dat we hier blijven nadat ik gestopt ben met voetballen.”

Inmiddels is niet alleen Ruud Vormer maar ook zijn vrouw Roos een bekende verschijning. Als arts in coronatijd kwam Roos Vormer veelvuldig in de Belgische media. Toch zou zijn vrouw een transfer niet in de weg staan. “Als het aan mij ligt, blijven we tot het einde van mijn carrière. Het leven is hier goed. Ja, ik weet ook wel dat het eens minder kan gaan en dat ik dan als eerste de lul ben. Maar zo werkt het in het voetbal.”