VVV bevestigt komst van Zinédine Machach

Foto: Marco Oomen Fotografie

VVV Venlo heeft zich zoals verwacht versterkt met Zinédine Machach. De  24-jarige middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van SSC Napoli. De Limburgers hebben een optie tot koop bedongen. Machach is in Marseille geboren en heeft naast de Franse nationaliteit ook een Marokkaans paspoort.

Namens Olympique Marseille en Toulouse FC maakte Machach speelminuten in de Ligue 1. Na ruim dertig duels op het hoogste niveau in Frankrijk maakte hij transfervrij de overstap naar de Italiaanse topclub Napoli. In Italië zou hij nooit speelminuten maken in de Serie A. De afgelopen seizoenen speelde hij op huurbasis bij Carpi, Crotone en Cosenza. Nu is Venlo de volgende halte van Machach.

De middenvelder werd uiteraard vernoemd naar de meest bekende voetballer die Marseille ooit heeft voorgebracht: Zinedine Zidane. De aanvallende middenvelder op de website van VVV: “De interesse van VVV Venlo streelt me. Zij lieten merken me graag te willen hebben in Venlo. Napoli is een prachtige club, maar ik wil graag spelen. Bij VVV zie ik die mogelijkheid en wil ik in de Eredivisie tonen wat ik kan.”

Stan Valckx, Technisch Manager over de komst:  “Zinédine is een creatieve middenvelder die beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Toulouse en Napoli heeft hij natuurlijk een fantastische leerschool gehad. Daarnaast heeft hij in de Ligue 1 in Frankrijk én de Serie B in Italië de nodige wedstrijden gespeeld. Met die ervaring is deze nog relatief jonge middenvelder de benodigde versterking op het middenveld.”

VVV Venlo hoopte op korte termijn Ante Coric van AS Roma te verwelkomen. De drievoudig international van Kroatië wordt gehuurd van AS Roma. Het is onbekend of VVV ook een optie tot koop krijgt. Met de komst van Coric zou de selectie rond zijn.