VVV haalt drievoudig international van Kroatië

Foto: Marco Oomen Fotografie

VVV Venlo heeft zich zoals versterkt met Ante Coric. De drievoudig internatioal van Kroatie werd voor een seizoen gehuurd van AS Roma. VVV Venlo heeft bij AS Roma een optie tot koop bedongen.

De 23-jarige Coric speelde in de jeugd van Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb. Bij Dinamo Zagreb maakte hij in 2014 zijn debuut in het eerste elftal. Hiermee speelde hij naast de Kroatische competitie ook in de groepsfase van de Europa Leaue en Champions League. Dat leidde in 2018 tot een transfer van AS Roma. De Romeinen betaalde zes miljoen euro voor de middenvelder. Tot een doorbraak kwam het niet. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Almeria in de Spaanse Segunda Division.

Coric: “Er was veel interesse vanuit allerlei clubs. Maar uiteindelijk heb ik voor VVV Venlo gekozen. Ik heb een heel goed gevoel over deze stap naar Venlo en de Eredivisie. De contacten met VVV Venlo zijn van begin af aan heel warm. Trainer én directie lieten weten me graag naar Venlo te zien komen. Dat geeft vertrouwen.”

Stan Valckx, Technisch Manager van VVV Venlo: “Ante heeft ontegenzeggelijk veel talent. Hij heeft op jonge leeftijd op hoog niveau zijn debuut gemaakt en heeft daarna de stap gemaakt naar het buitenland. Een club als Roma heeft zo’n brede selectie en legio keuzemogelijkheden. Daar moet je écht van goede huize komen om je meteen te kunnen profileren. Wij wilden hem graag naar Venlo halen en hebben dat ook meteen kenbaar gemaakt bij AS Roma én bij hemzelf. Hier in Venlo zal Ante meer kansen krijgen om aan spelen toe te komen. Ante zal moeten zorgen dat hij laat zien wat hij in zijn mars heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dat gaat doen in De Koel.”