VVV-target gelinkt aan Roemeens avontuur

Credits: Marco Oomen Fotografie

Lorenzo Ebecilio liet eerder aan VVV Venlo weten dat hij geen trek had in een terugkeer naar de Eredivisie. Volgens Roemeense media is de 29-jarige buitenspeler in gesprek met FC Voluntari. Dat is opvallend. FC Voluntari draait normaal gesproken mee in de onderste regionen van het Roemeens voetbal. Daarnaast kent het nauwelijks fans.

FC Voluntari staat zesde in Liga 1. Het heeft na 6 duels al 10 punten. Daarbij moet worden gezegd dat de ploeg nog een wedstrijd tegoed heeft. In theorie kan het klimmen naar de derde plaats. Ter vergelijking, koploper CS U Craiova won haar eerste zes wedstrijden. Eerder dit seizeon contracteerde FC Voluntari de Portugese buitenspeler Marcelo Lopes van FC Eindhoven. Vorige week wist de club ook Adrian Popa te verwelkomen. De 32-voudig international van Roemenië is transfervrij overgekomen van Reading.

Ebecilio speelt begint 2013 in het buitenland. Hij trok toen van Ajax naar Metallurg Donetsk in de Oekraïne. Later zou zijn voetbalnomadebestaan hem ook brengen bij FK Qabala, Mordovia Saransk, Anzhi Makhachkala, APOEL Nicosia en Rode Ster Belgrado. De laatste club van Ebecilio is het Japanse Jubilo Iwata.

Meer buitenlandse belangstelling

Eerder werd door Voetbal International gemeld dat er voldoende belangstelling is voor Ebecilio. Er is interesse uit Saoedi Arabië, Zuid-Korea en Indonesië. Zo zijn ook Al-Qadisiya en Bali United in markt. Bij de Indonesische topclub staan ook Melvin Platje en Stefano Lilipaly onder contract.

Lorenzo Ebecilio behoort tot de top 10 transfervrije Nederlandse spelers.