VVV Venlo blijft actief op transfermarkt en is nog niet klaar

Credits: Marco Oomen Fotografie

Een aantal clubs in het betaald voetbal houdt voorlopig de hand op de knip omdat onduidelijk is wat komen gaat. Een van de uitzonderingen is VVV Venlo dat al erg actief is op de transfermarkt. Vandaag rondde het de komst af van Arias (FC Emmen) en maakte het ook de huur van Roy Gelmi (FC Thun) permanent. VVV Venlo is echter nog lang niet klaar.

De komst van de 24-jarige Jafar Arias hing al langer in de lucht. Arias had een aflopende verbintenis bij FC Emmen en maakt transfervrij de overstap naar VVV Venlo. De Nederlandse aanvaller met roots op Curaçao, tekent in Venlo een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen. De 1.91 meter lange Arias speelde eerder voor FC Groningen en FC Dordrecht. Ook speelde hij 7 interlands voor Curaçao.

Jafar Arias is verheugd over zijn transfer naar VVV-Venlo: “VVV is een mooie club. Ik ken de club natuurlijk goed. Heb er veel tegen gespeeld met mijn vorige clubs en ken De Koel dan ook als een authentiek en gezellig stadion, waar supporters fanatiek achter de club staan. Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club. Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. En die kwamen in mijn gesprekken met de club heel duidelijk naar voren. VVV-Venlo gaat voor een herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen.”

De 25-jarige Roy Gelmi kwam op de laatste dag van de wintertransfermarkt naar Venlo. De 1.88 meter lange verdediger heeft zowel de Zwitserse als de Nederlandse nationaliteit. In Zwitserland speelde hij voor St. Gallen en FC Thun. In de tweede seizoenshelft kwam hij door alle ontwikkelingen maar drie keer in actie. Dat was voor VVV Venlo echter wel voldoende om Gelmi van FC Thun over te nemen. Gelmi tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen.

Gelmi op de website van VVV Venlo: “Mijn kennismaking met de club was heel prettig. Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z’n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven. Je ziet: we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Er zit nog zoveel moois in het vat. Ik heb dan ook enorm veel zin in het nieuwe seizoen!”

Volgens regionele media is VVV Venlo nog niet klaar. Naast Arias en Gelmi lijfde het eerder ook al Guus Hupperts (Sporting Lokeren) en Lukas Schmitz (Wolfsburger AC) in. VVV Venlo heeft nu ook nog een oogje op tweede oude bekenden. Vito van Crooy (PEC Zwolle) en Moreno Rutten (clubloos) zouden de volgende versterkingen moeten zijn. De 24-jarige Van Crooy is geboren en getogen in Venlo maar kon na zijn transfer naar PEC Zwolle niet de volgende stap zetten. De 27-jarige Rutten speelde eerder in Venlo en liet onlangs zijn contract bij de Italiaanse Serie B-club Crotone vanwege een gebrek aan speeltijd ontbinden.