VVV Venlo en selectie akkoord over tijdelijke loonverlaging

Credits VVV Venlo

VVV Venlo is de volgende club uit de Eredivisie die een akkoord heeft gesloten met alle werknemers over een tijdelijke verlaging van de salarissen. Deze is in lijn met het advies en loonakkoord van spelersvakbonden en werkgeversorganisatie FBO.

Er is slechts één afwijkende constructie. De spelersgroep, staf en directie van VVV Venlo gaan namelijk het deel van de loonkorting van het kantoorpersoneel op zich nemen. Op deze wijze hoeft het kantoorpersoneel géén salaris in te leveren, maar bespaart de club die loonkosten wel.

Marco Bogers, Algemeen Directeur van de club uit Noord-Limburg: “Uiteraard zijn dit lastige gesprekken. Maar het besef is er bij iedereen dat deze moeilijke en bizarre situatie iedereen raakt. Spelersgroep en staf toonden dan ook begrip. Zij waren zelfs heel stellig over het feit dat zij de compensatie voor de loonsverlaging van de overige werknemers voor hun rekening wilde nemen. Een daad van solidariteit én loyaliteit en een toonbeeld van eenheid en kracht binnen onze club. En wij als directie sluiten daar dan ook graag bij aan.”

Bogers vervolgt: “Want er wordt achter de schermen heel hard gewerkt door al mijn collega’s op kantoor. Zij staan voor zware uitdagingen. Wij zijn dan ook van mening dat ons kantoorpersoneel de constante, stabiele basis vormt van de club. En juist in deze tijd moeten we laten zien dat we één team zijn. Samen de schouders eronder is daarbij hét devies.”