VVV Venlo: nieuwe middenvelder, Fransman op proef

In de zoektocht naar versterking heeft VVV Venlo vanaf vandaag de 26-jarige Clément Couturier op proef. De Franse middenvelder zit momenteel zonder club. Tegelijkertijd heeft het stagiair Nezar S’rifi definitief vastgelegd.

Couturier komt uit de  jeugd komt van AJ Auxerre. Met het kleine Les Herbiers VF bereikte hij in 2018 de finale van de Coupe de France. Dat leverde uiteindelijk een transfer op naar Luxemburg. Met F91 Dudelange speelde hij in de voorronde van de Champions League én in de groepsfase van de Europa League. Het afgelopen seizoen kwam Couturier uit voor Royal Excelsior Virton, dat speelt op het tweede niveau van België. De grote vraag is dan ook of Couturier een directe versterking voor VVV Venlo zal zijn.

Tegelijkertijd heeft VVV Venlo een andere speler al wel binnen gehengeld. Het is de twintigjarige Nezar S’rifi die over komt van het Belgische Lierse Kempenzonen. De Belgische middenvelder verdiende na een succesvolle stageperiode een contract voor één seizoen. S’rifi trainde al geruime een maand mee met de selectie van Hans de Koning. Eerder speelde hij voor het Belgische Zulte Waregem en de Spaanse clubs Alcorcón en Cultural Leonesa.

“Ik ben blij dat VVV Venlo mij een contract heeft aangeboden. Ik zie het als een beloning voor hard werken”, aldus S’rifi op de website van VVV Venlo. “Mijn doel in Venlo is om veel te leren en stappen te maken. Uiteindelijk wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de prestaties van de ploeg.”

VVV Venlo contracteerde eerder deze transferperiode al Georgios Giakoumakis, Guus Hupperts, Lukas Schmitz, Jafar Arias, Arjan Swinkels, Vito van Crooij en Roy Gelmi (was al gehuurd).