VVV Venlo shopt bij AS Roma en Napoli

Foto: Marco Oomen Fotografie

VVV Venlo gaat op korte termijn twee nieuwe spelers verwelkomen. Volgens Italiaanse media staan de Limburgers op het punt om Ante Coric te huren van AS Roma. Daarnaast zou ook Zinédine Machach de overstap naar Venlo moeten maken. De Frans-Marokkaanse middenvelder wordt gehuurd van Napoli.

Enkele weken geleden is technisch directeur Stan Valckx naar Italië gereisd om te praten met een aantal clubs. Dat heeft effect. Transferexpert Gianluca Di Marzio meldt namelijk dat VVV Venlo op het punt staat om Coric te huren van AS Roma. De 23-jarige middenvelder werd in 2018 nog voor 6 miljoen euro door Roma gekocht van Dinamo Zagreb. In Rome wist Coric niet door te breken. Het afgelopen seizoen speelde hij in de Segunda División A bij Almeria. Coric hoopt in Venlo zijn belofte eindelijk in te lossen. Al in 2016 maakte hij zijn debuut voor het nationale team van Kroatie. De teller is blijven steken op 3 interlands.

Ook Zinédine Machach trekt naar Venlo om zijn belofte in te lossen. De 24-jarige middenvelder is geboren in Marseille. Hij werd vernoemd naar de grootste voetballer die zijn stad ooit heeft voortgebracht: Zinédine Zidane. Als speler maakte hij indruk bij Marseille en later Toulouse. Na 31 duels in de Ligue 1 trok hij in 2018 naar de Serie A. Zijn debuut in de Serie A zou hij nooit maken. De afgelopen seizoenen werd hij verhuurd aan clubs uit de Serie B: Carpi, Crotone en Cosenza. Machach speelde 41 duels in de Serie B. Nu krijgt hij de kans in de Eredivisie. De rechtsbengie Machach kan ook in de aanval spelen.

Versterking nummer zeven en acht

VVV Venlo heeft voor dit seizoen al zes spelers gecontracteerd. Het gaat om Guus Hupperts, Lukas Schmitz, Jafar Arias, Arjen Swinkels, Georgios Giakoumakis en Nesar S’rifi. Alleen voor Georgios Giakoumakis werd een transfersom betaald. Voor een transfersom van 200.000 euro is hij gelet zijn entree met doelpunten een koopje. De aanvaller kwam over van AEK Athene.