VVV Venlo spits krijgt uitnodiging van Griekenland

VVV Venlo heeft er in november mogelijk een international bij. Georgios Giakoumakis is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Griekenland.

VVV Venlo haalde Giakoumakis afgelopen zomer naar de Eredivisie. De 25-jarige aanvaller kwam voor 200.000 euro over van AEK Athene. Die transfersom heeft hij al lang en breed terugverdiend. De Griekse spits scoorde al 6 keer in 7 duels. Dat was voor bondscoach John van ’t Schip voldoende aanleiding om hem nu ook uit te nodigen voor het nationale team. De transferwaarde van Giakoumakis wordt door Transfermarkt inmiddels geschat op 600.000 euro.

In november staan er voor Griekenland twee duels op het programma. Griekenland speelt in de Nations League tegen Moldavië op 15 november en op 18 november tegen Slovenië. Giakoumakis kwam nog nooit uit voor het nationale team. Eerder al wel voor Jong Griekenland.

De impact van de Eredivisie op de Griekse selectie wordt steeds groter. Ook Pantelis Hatzidiakos (AZ), Lazaros Rota (Fortuna Sittard) en Vangelis Pavlidis (Willem II) zijn normaal gesproken bij Griekenland van de partij.

https://twitter.com/VVVVenlo/status/1324354343500472320