VVV wil selectie versterken met defensieve middenvelder

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

VVV Venlo hoopt zich in de winterse transferperiode te versterken met een verdedigende middenvelder, zo meldt Dagblad De Limburger. Technisch directeur Stan Valckx is al enige tijd op zoek maar zal in januari de knoop doorhakken.

In offensief opzicht zit het wel snor bij VVV Venlo. De nieuwelingen Georgios Giakoumakis en Jafar Arias kwamen al veelvuldig tot scoren. Respectievelijk 10 en 3 keer. Daarmee tekent het duo voor 13 van de 18 Eredivisie goals. Tegelijkertijd kreeg VVV Venlo er maar liefst 33 tegen. Natuurlijk speelde de 0-13 nederlaag tegen Ajax een grote rol. Tegelijkertijd kreeg nummer vijftien Willem II er dit seizoen maar 21 tegen. Een extra defensieve kracht op het middenveld kan VVV Venlo dus goed gebruiken.

Vorig jaar werd VVV Venlo nog in verband gebracht met Patrick Erras. De defensieve middenvelder had afgelopen zomer een transfervrije status. VVV Venlo greep mis. De 25-jarige Erras verruilde 1.FC Nürnberg voor Werder Bremen. Nu ruim een half jaar later staat de teller op slechts drie minuten in de Bundesliga. Daarnaast mocht de 1.96 meter lange middenvelder met Bremen een helft meedoen in de DFB Pokal. Een verhuur zou voor alle partijen een interessante piste kunnen zijn. De grote vraag is of VVV Venlo nog andere opties heeft.