Week van de waarheid voor Cyriel Dessers

Credits; Fox Sports

Het wordt een spannende week voor Cyriel Dessers. De Belgische aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een buitenlandse transfer. Tot dusver kwamen clubs nog niet tot een vergelijk met Heracles Almelo. Deze week zitten Heracles en KRC Genk weer rond de tafel.

De vraagprijs van 5 miljoen euro is nog al een obstakel. Heracles Almelo gaf eerder geen ruimte om te onderhandelen. Toch zitten beide partijen nu alsnog om de tafel. Er is dus ruimte. Dessers is geboren in België maar maakte toch vooral minuten in Nederland bij NAC Breda, FC Utrecht en het afgelopen seizoen bij Heracles Almelo. In Almelo bloeide Dessers na een teleurstellend avontuur bij FC Utrecht helemaal op. De Belgische aanvaller met Nigeriaanse roots scoorde 15 keer en daarmee deelde hij de topscorerstitel met Steven Berghuis.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is er nog geen akkoord tussen Heracles en Genk, wel verlopen de gesprekken positief. Het is voor Dessers te hopen dat beide clubs elkaar weten te vinden. In de winterse transferperiode waren het Spaanse Celta de Vigo en het Italiaanse SPAL zeer concreet maar kwamen ze niet tot een akkoord met Heracles.