Werder Bremen blijft in Bundesliga actief

Werder Bremen is ook komend seizoen actief in de Bundesliga. Op basis van uitdoelpunten maar wie zal het daar ooit nog over hebben. Een degradatie naar de Tweede Bundesliga werd over twee duels met Heidenheim voorkomen.

Na de 0-0 op eigen veld tegen werd het vandaag in en tegen Heidenheim 2-2. Davy Klaassen speelde de volledige negentig minuten. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Werder Bremen haar belangrijke uitgoal. Het was een ongelukkige eigen goal van Theuerkauf. Spannend werd het pas weer vijf minuten voor tijd toen Kleindienst namens Heidenheim de gelijkmaker aantekende. Daarmee werd het opnieuw spannend in Heidenheim. Zeker toen er vijf minuten blessuretijd kwamen.

Heidenheim rook bloed. Het was echter opnieuw Werder Bremen dat op voorsprong kwam. Ludwig Augustinsson tekende voor de 1-2. Toch zou het duel eindigen in 2-2. Kleindienst tekende in de zevende minuut van de blessuretijd vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. Er hoefde daarna niet meer te worden afgetrapt. Werder Bremen blijft daarmee actief in de Bundesliga.