Werder Bremen moet vrezen voor degradatie

Er moet een wonder gebeuren wil Werder Bremen volgend seizoen nog actief zijn in de Bundesliga. Daarmee zou er voor de Duitse ploeg van Davy Klaassen een einde komen aan 39 jaar op rij Bundesliga. Voor Klaassen zou het zijn eerste degradatie uit zijn loopbaan betekenen.

Vandaag verloor Werder Bremen met Klaassen met 3-1 van 1.FSV Mainz 05, dat zich hierdoor definitief veilig wist te spelen in de Bundesliga. En niet alleen Klaassen zorgde in het duel voor een Nederlandse inbreng, bij Mainz stonden Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis. Boëtius tekende als middenvelder voor de 2-0. Na een assist van Klaassen kwam Werder Bremen nog tot een aansluitingstreffer. De eindstand werd echter op 3-1 bepaald door Edimilson Fernandes.

1.FSV Mainz 05 is door de drie punten vandaag definitief veilig. Door de overwinning staat het nu zelfs dertiende. Werder Bremen staat zeventiende met twee punten achterstand op Fortuna Düsseldorf, dat vandaag door een 1-1 gelijkspel tegen Augsburg een puntje uitliep. Werder Bremen moet volgende week nu zelf winnen in het thuisduel tegen FC Köln, terwijl Düsseldorf op bezoek bij Union Berlin eigenlijk moet verliezen.

Nu FSV Mainz 05 verzekert is van nog een seizoen in de Bundesliga rinkelt ook de kassa bij Feyenoord. Volgens diverse berichten zou Feyenoord bij de transfer van St. Juste naar Duitsland een bonus hebben afgesproken. Die zou circa 500.000 euro bedragen. Het nieuws is nog niet bevestigd door Feyenoord.