Werder Bremen weigert eerste bod van Ajax op Klaassen

Credits: Marco Oomen Fotografie

Werder Bremen heeft een eerste bod van Ajax op Davy Klaassen naast zich neergelegd. Dat meldt het Duitse Bild. Ajax was bereid om 7 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen over te maken.

Zowel Ajax als Klaassen hebben hun zinnen gezet op een hereniging. Dan zal echter wel de juiste prijs op tafel moeten komen. Laat Ajax er nu veel aan gelegen zijn om het snel in orde te maken. Volgens Bild is Ajax van plan om het vaste bedrag te verhogen naar 9 miljoen euro, met daarbij 3 miljoen euro aan bonussen. Werder Bremen houdt vooralsnog vast aan een vraagprijs van 15 miljoen euro. Exact het bedrag dat het in 2018 aan Everton betaalde.

Werder Bremen heeft eigenlijk nog een financiële meevaller op de transfermarkt nodig. De club is door de coronacrisis hard geraakt. Het had eigenlijk gerekend op een lucratieve transfer van sterspeler Milot Rashica. De voormalig speler van Vitesse stond in de belangstelling van een groot aantal clubs maar dat heeft zich nooit doorgezet. Een vertrek van grootverdiener Klaassen biedt Werder Bremen de kans orde op zaken te stellen. Werder Bremen zou dan nog wel een vervanger willen aantrekken.