Wesley Hoedt met dubbel gevoel terug naar België

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Wesley Hoedt hoopt zich vandaag met Lazio Roma ten koste van Club Brugge te plaatsen voor de knockout fase van de Champions League. Het betekent wel dat hij daarmee Noa Lang en mogelijk ook Ruud Vormer teleur zal stellen. Voor Hoedt voelt het echter vooral als een terugkeer naar de Belgische velden.

Hoedt speelde vorig jaar op huurbasis van Southampton bij Antwerp. In de Belgische Pro League maakte hij indruk. Ook Club Brugge hengelde afgelopen zomer naar de centrale verdediger. “Ik ben er inderdaad op gesprek geweest”, aldus Hoedt in gesprek met Gazet van Antwerpen. “Er was heel wat interesse – uit België, Nederland, Duitsland,… Dus in het begin van de zomer had ik me voorgenomen om alle clubs een kans te geven en niemand buiten te sluiten, ook Brugge niet. Maar eigenlijk had ik nooit echt de intentie om daarnaartoe te gaan.”

De verdediger laat weten dat hij een speciale band met Antwerp heeft gekregen. Hoedt: “Omdat het financieel niet haalbaar was, maar ook omdat ik erg geliefd ben bij de Antwerp-fans. En Antwerp en Brugge: dat is toch een dingetje. Ook Anderlecht was geïnteresseerd. Dat deed me plezier, dat toont dat ik een heel goeie indruk heb achtergelaten in België. Maar ik zeg het: Antwerp heeft toch een beetje m’n hart gestolen. Mijn wil om daar te blijven was groot, ik voelde me er supergoed. Maar toen kwam Lazio.”