Willem II en Bayern niet eens over duo

Bron: Marco Oomen Fotografie

Kwasi Wriedt en Derrick Köhn maakten dit seizoen bij het tweede elftal van Bayern München een grote indruk in de Derde Bundesliga. Willem II legde al in een vroeg stadium beide spelers vast. Bayern wilde het duo graag ook in de slotfase van de Derde Bundesliga gebruiken maar kwam niet tot een akkoord met Willem II.

Het twistpunt tussen Willem II en de Duitse topclub was het risico op blessures. Willem II wilde koste wat kost voorkomen dat zij het de risico op zware blessures zouden dragen. Ondanks het verzoek van Bayern en de wens van de spelers ging Willem II dus niet akkoord dat Kwasi Wriedt en Derrick Köhn nog twee wedstrijden zouden spelen. Bayern München weigerde namelijk een regeling met Willem II te treffen over een eventuele compensatie bij een blessure.

Vanavond speelt Bayern München II dus zonder Kwasi Wriedt en Derrick Köhn tegen nummer vijf MSV Duisburg. De club waar Vincent Vermeij onder contract staat en ook nog volop strijdt om promotie. Ook komend weekend zou de club nog in actie komen. Dan speelt het tegen de gevallen grootmacht Kaiserslautern. Wriedt is met 24 treffers de topscorer van de Derde Bundesliga. Eerder werd de aanvaller al verkozen tot beste speler van het derde niveau in Duitsland.

Bayern München II stevent af op de titel maar dit is slechts prestige. De ploeg kan namelijk in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spanje niet promoveren naar het tweede niveau van het land. Bayern München II moet het de laatste twee duels stellen zonder een groot aantal spelers. Zo zijn Christian Früchtl, Lars Lukas Mai en Joshua Zirkzee overgeheveld naar het eerste leftal. Fiete Arp is geblesseerd, terwijl Chris Richards geschorst is.