Willem II laat verdediger ervaring opdoen in Aziatische Champions League

Willem II verhuurt Dylan Ryan voor de rest van het seizoen aan Melbourne Victory. Daarmee keert de twintigjarige verdediger tijdelijk terug naar zijn vaderland. Ryan hoopt in Australië ervaring op te doen die hem kan helpen om in Europa door te breken.

Melbourne Victory komt uit in de Australische A-league. Aangezien het seizoen in Australië in december begint, was de transfermarkt daar nog geopend. Met Melbourne Victory wacht Ryan ook wedstrijden in de AFC Champions League.

Willem II nam de verdediger in 2017 over van de jeugdopleiding van Liverpool. Hoewel hij nog wacht op zijn debuut, verlengde Willem II eerder dit jaar wel zijn contract tot de zomer van 2022. Nu kiezen de betrokken partijen ervoor dat het voor zijn ontwikkeling goed is als hij speelminuten gaat opdoen in Melbourne.

Ryan op de website van Willem II: “Ik heb in tweeënhalf jaar veel bij Willem II geleerd. Bij Melbourne Victory de ervaring opdoen die ik als jonge voetballer nodig heb. Daar kijk ik erg naar uit.” Ryan wacht niet direct een lange reis naar Australië. De volgende halte wordt Qatar. Daar wordt namelijk de AFC Champions League dit seizoen gespeeld. Daar staan wedstrijden tegen Beijing Guoan, Chiangrai en Seoul op het programma.