Willem II: ‘Peters twijfelt, Holmén lijkt te vertrekken’

Willem II wacht een aantal lastige keuzes. De contracten van de verdedigers Jordens Peters, Freek Heerkens, Sebastian Holmén en Victor van den Bogert lopen af. Met de meeste spelers is Willem II al in gesprek.

Zo heeft met met Jordens Peters afgesproken om op een later moment alsnog in gesprek te gaan. Dat zal in ieder geval voor 1 april gebeuren, zo meldt het Brabants Dagblad. De 33-jarige Peters, aanvoerder van Willem II, kampt op dit moment met knieklachten. In de laatste drie competitieduels was Peters dan ook niet inzetbaar. Peters denkt nu na over zijn eigen toekomst. Willem II wil Peters hoe dan ook voor de club behouden. Bij voorkeur uiteraard nog als speler, anders in een andere functie. Peters denkt nu na over alle mogelijke opties.

Ook bij een andere ervaren kracht is er sprake van een blessure. Freek Heerkens miste een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft vanwege een liesblessure. De laatste vier duels van 2020 kwam de 31-jarige Heerkens wel in actie. In januari gaan beide partijen in gesprek. Heerkens speelt al sinds 2013 in Tilburg. Willem II nam de voormalig jeugdspeler van PSV toen transfervrij over van Go Ahead Eagles. Ook met de jonge Victor van den Bogert (21) vindt in januari een gesprek plaats. Hij kwam dit seizoen vier keer voor Willem II in actie.

Tot slot is daar Sebastian Holmén. De Zweedse verdediger investeerde eerder in zijn loopbaan met een stapje terug. Hij verruilde de Russische roebels van Dinamo Moskou voor meer speeltijd bij Willem II. In Tilburg hoopte Holmén ook weer in beeld te komen bij het nationale team van Zweden. Dat is gelukt. Na een afwezigheid van vier jaar behoorde de 28-jarige verdediger weer tot de selectie. Het leidde tot een basisplaats in een oefenduel tegen Rusland. Later viel hij in tegen Denemarken. Tegelijkertijd is hij nog niet zeker van een plekje in de EK-selectie. Vooralsnog houdt de Zweedse verdediger de gesprekken over een nieuw contract af. Een nieuw lucratief contract vanwege zijn transfervrije status komende zomer lonkt.

Willem II lijkt hoe dan ook rekening te moeten houden met één of twee verdedigers die vertrekken. Naast de eerder genoemde spelers is ook de toekomst van Jan-Arie van der Heijden nog onzeker. De ervaren verdediger sloot in oktober aan na het uitblijven van een buitenlands avontuur. Nu de transfermarkt weer langzaam denkt aan post-corona lijkt ook Van der Heijden graag nog een buitenlands avontuur aan te willen gaan. Ook de 32-jarige Van der Heijden heeft een contract tot het einde van het seizoen.

Daarnaast kijkt Willem II ook reikhalzend uit naar het moment dat grootverdiener Paul Gladon uit zijn contract loopt. Ook de 28-jarige spits heeft een aflopend contract. Ook met Driess Saddiki zal vermoedelijk een ander gesprek gaan plaatsvinden. De 24-jarige middenvelder begon het seizoen nog als basisspeler maar kwam sinds eind oktober niet meer in actie.