Willem II raakt Wellenreuther kwijt aan Anderlecht

Foto credits: Video Eredivisie CV

Willem II raakt Timon Wellenreuther definitief kwijt. De Duitse doelman gaat aan de slag bij de Belgische topclub Anderlecht. In Brussel zal hij de concurrentie aan moeten gaan met eerste keus Hendrik Van Crombrugge. De Belgische keeper maakte een ijzersterk eerste seizoen door bij Anderlecht en staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Bundesliga. Ook werd hij al gelinkt aan Ajax.

De 24-jarige Wellenreuther had een aflopende verbintenis bij Willem II. In een vroeg stadium gaf de doelman te kennen dat hij een andere uitdaging aan wilde gaan en gebruik ging maken van zijn transfervrije status. De zaakwaarnemer van de Duitse doelman vergat echter de verbintenis ook formeel op te zeggen. Hierdoor werd het contract automatisch met een seizoen verlengd. Willem II heeft zich in de onderhandelingen met Paars-Wit soepel opgesteld maar ontvangt nu wel een onverwachte, doch kleine, transfersom voor Wellenreuther. Eerder was Wellenreuther in eigen land actief bij Karlsruhe en Schalke 04

Anderlecht was druk op zoek naar een extra doelman na het vertrek van Davy Roef naar Gent. Daarnaast rekent Anderlecht stilletjes op een vertrek van eerste keus Hendrik Van Crombrugge. De doelman wordt bij Ajax gezien als een mogelijke vervanger van André Onana. Willem II blijft op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Er is veel vertrouwen in de 21-jarige Michael Woud maar daar mag wel wat ervaring bij.

Eerder deze week figureerde Wellenreuther namens Willem II nog in een MVO-video van de Eredivisie: