Willem II weet Pol Llonch te binden

Credits: Marco Oomen Fotografie

Willem II en Pol Llonch gaan nog even met elkaar door. Er is een principe-akkoord tussen de Tilburgers en de Spaanse middenvelder bereikt over een nieuwe verbintenis. Llonch gaat zijn contract verlengen tot de zomer van 2024.

De 27-jarige Llonch speelt sinds de zomer van 2018 in Tilburg. Zijn oude verbintenis liep tot en met het aankomende seizoen. De in Barcelona geboren middenvelder op de website van Willem II:  “Deze contractverlenging is voor mijn carrière en ons gezin een belangrijke stap. De club blijft zich ieder jaar verbeteren en ik groei als voetballer en persoon elke dag. Dat die ontwikkeling door de club en supporters gewaardeerd wordt, doet mij erg goed. Ik ben ervan overtuigd dat we samen successen blijven behalen. Ook mijn vrouw en kinderen hebben het in Tilburg naar hun zin. Het leven in Nederland bevalt ons heel goed”

Technisch directeur Joris Mathijsen: “Pol heeft zich sinds zijn komst sterk ontwikkeld en is belangrijk geworden in het systeem dat wij spelen. Ook buiten het veld is Pol van grote waarde. Hij is een echte professional en daarom een voorbeeld voor anderen.”

Llonch stond eerder in eigen land onder contract bij Espanyol, Girona en Granada. Na anderhalf jaar bij Wisła Krakau trok de controleur naar Willem II.