Witte rook: Henk Fraser langer op Kasteel

Credits: Marco Oomen Fotografie

Henk Fraser is ook de komende seizoenen de trainer van Sparta Rotterdam. Het contract met de oefenmeester is verlengd tot en met het seizoen 2021-2022.

Technisch directeur Henk van Stee op de website van Sparta: “De eerste twee seizoenen van Fraser op Het Kasteel waren succesvol. Een promotie in het eerste seizoen en een plaats bovenin het rechterrijtje in het niet afgemaakte Eredivisie-jaar. Voor de continuïteit binnen de club is het goed om nu al duidelijk te maken dat we langer met elkaar doorgaan. Het komende seizoen wordt een mooie uitdaging om met deze staf en selectie onze sportieve doelstelling wederom te gaan bewerkstelligen.”

Uiteraard is ook Fraser blij met de verlenging: “Ik heb het enorm naar mijn zin op Het Kasteel en het tekent de huidige samenwerking dat we al in zo’n vroeg stadium afspraken met elkaar maken over een contractverlenging voor nóg een extra seizoen”, laat hij weten. “De voorbereiding is inmiddels in volle gang en ik heb vertrouwen in deze spelersgroep om Sparta het aankomende seizoen in de Eredivisie te houden. Van daaruit gaan we dan weer verder werken aan de sportieve groei van de club, daar maak ik graag onderdeel van uit.”

De 54-jarige Fraser was eerder als hoofdcoach werkzaam bij ADO Den Haag en Vitesse. Als speler kwam hij eerder uit voor Sparta, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord.